Ibland kan man stöta på projekt där man måste översätta en lång lista över något som kanske redan är helt eller delvis översatt i ett annat projekt. Detta kan vara t.ex. länder, språk eller valutor. För att underlätta översättningen av dessa strängar så har vi skapat översättningsfiler på GitHub, som alla kan ladda ner och även bidra med nya översättningar till.

Översättningsfilerna finns på följande länk: https://github.com/jyourstone/wp-translations-sv_SE

Följ nedanstående instruktioner för att importera dessa filer.

Instruktioner

1.

Gå in på länken ovan, klicka på ”Clone or download” och sedan på ”Download ZIP”


2.

Öppna zip-filen och extrahera sedan den fil du behöver till ditt projekt, t.ex. en översatt lista med länder, kontinenter och städer. .po-filen är läsbar i ett vanligt textredigeringsprogram (t.ex. anteckningar) och .mo-filen är den som med fördel importeras på https://translate.wordpress.org


3.

Gå till projektet du håller på att översätta på https://translate.wordpress.org. Längst ner på sidan med strängar hittar du en länk som heter ”Import Translations”, klicka på den.


4.

Klicka på ”Välj fil” och leta sedan upp den fil du extraherade i steg 2. Klicka på ”Import”. Du behöver inte oroa dig för att någon översättning blir fel eftersom plattformen helt enkelt ignorerar strängar som inte matchar 100% med projektsträngarna i källspråket. Observera att det kan vara om du har redigeringsrättigheter för projektet i fråga innan du utför detta. Annars kommer någon att behöva granska översättningarna innan de blir ”live”.


Nu är det klart och du slapp besväret med all översätta alla dessa strängar för hand.

Önskemål om fler översättningsfiler

Har du hittat ett projekt med ett stort antal ”generella” strängar som inte finns med i GitHub? Eller har du kanske rent av översatt sådana strängar själv som du vill dela med dig av? Då får du gärna kontakta oss, vilket du enklast gör på den svenska Slacken wpsv.slack.com i kanalen #translations.

Om du har ett konto på GitHub så kan du även bidra med förslag direkt genom att lägga in en pull request.