Kommentarer inaktiverade för Hela programmet för WordCamp Stockholm klart – Sveriges officiella WordPress-konferens 19–20 november.

Hela programmet för WordCamp Stockholm klart – Sveriges officiella WordPress-konferens 19–20 november.

19 oktober Nyheter

WordCamp Stockholm är den officiella WordPress-konferensen i Sverige 2017.

”Contributor Day” 19 november

Så här såg det ut på Contributor Day i fjol

Programmet inleds med en så kallad Contributor Day som äger rum söndagen 19 november 2017 klockan 9:30–17:00 i företaget DIBS lokaler i centrala Stockholm.

Huvudtanken med en Contributor Day (ung. dag för bidrag från deltagare) är att vi under avslappnade former gör en insats för att utveckla WordPress och den omkringliggande gemenskapen.

Vi kommer att ha tre specialiserade grupper som alla startar med en inledande presentation/introduktion och sedan går över i praktiskt arbete:

 • Översättning av WordPress
 • WordPress-utveckling baserat på ”Composer”
 • Supportforum – att ge och få hjälp

Dessutom kommer vi att ha ett något mer konferensliknande spår som framför allt kretsar kring WooCommerce, en populär e-handelslösning som bygger på WordPress:

 • Easy-Peasy checkout for WooCommerce
 • Making WordPress and WooCommerce Fast and Scalable
 • WooCommerce – hands-on workshop

Men viktigast av allt på Contributor Day är nog ändå det sociala: Helt enkelt att träffa andra människor som liksom du använder WordPress på olika sätt. Du kanske bara vill hänga med andra WordPress-intresserade? Eller snitsa till din egen webbplats? Här kommer du att vara omgiven av människor som gärna hjälper dig om du skulle köra fast. Och någon kanske vill sitta med och kolla hur just du får din webbplats bli som du vill ha den.

För att få ut mesta möjliga av denna dag bör du ta med dig egen dator.
Om du ännu inte har ett eget konto på WordPress.org är det god idé att skapa ett konto i förväg på https://login.wordpress.org/

Observera att antalet platser under söndagen är begränsat. Vi kommer att skicka ut information till alla konferensdeltagare om hur man bokar sitt deltagande.

WordPress-konferens 20 november

Bild från WordCamp Sverige 2016

På måndagen är det sedan dags för själva konferensen, som i år genomförs i samarbete med Internetdagarna. Vi kommer att hålla till på Stockholm Waterfront Conference, precis intill Stockholms centralstation.

Vi har två parallella WordPress-spår, med föreläsningar och diskussioner inom en lång rad olika ämnen som alla berör WordPress på olika sätt. Här är några exempel:

 • GDPR för WordPress-användare
 • Hur man använder man s.k. hooks och filters för att på rätt sätt lägga till nya funktioner i WordPress
 • Användning av tillägget WooCommerce för välgörenhetsorganisationer
 • WordPress och WooCommerce som ett verktyg för att förverkliga en företagardröm
 • WordPress-säkerhet
 • … och mycket mer

Ungefär hälften av presentationerna kommer att vara på engelska, och resten på svenska. Schemat är planerat så att man ska kunna välja att gå på endast svenska eller endast engelska föreläsningar.

I rasterna mellan föreläsningarna kan du träffa våra fina sponsorer och mingla med de andra konferensdeltagarna. Kom ihåg dina visitkort, du kommer att behöva dem!

Efterfest!

Efterfest på Sky Bar, längst upp i Royal Viking Hotel

På kvällen måndagen 20 november är du sedan inbjuden av Oderland till efterfest ett par minuters promenad från konferensanläggningen, på Radisson Blu Royal Vikings Sky bar.

Vill du bli ”Mikrosponsor”?

I samband med biljettköpet kan du välja att låta ditt företag ställa upp som mikrosponsor. Ju fler mikrosponsorer vi får, desto fler subventionerade biljetter kan vi sälja (och desto roligare kommer vi att ha det!)

För mikrosponsorer publicerar vi deras logga och länk på evenemangets officiella webbplats. Dessutom kommer vi på själva konferensdagen att tacka varje sponsor från podiet för deras bidrag.

Pris

Tack vare bidragen från våra generösa sponsorer kan vi erbjuda biljetten till WordCamp Stockholm 2017 för endast 600 kronor plus moms (750 kr inkl. moms).

Mer information och anmälan

https://2017.stockholm.wordcamp.org/