Lär dig strukturerad WordPress-utveckling med ny kurs

12 februari Artiklar , ,

Vi vill idag tipsa om en ny gratiskurs som släppts av utvecklaren Andreas Ek. Kursen riktar sig främst till dem som idag själva vidareutvecklar WordPress genom att programmera i CSS, JavaScript och PHP och som vill bli bättre på att strukturera sin utveckling. Kursen går igenom grunderna från idé till färdig webbplats – från att börja sätta upp sin sajt med ett GitHub-repo och Composer, till att sätta upp sin lokala utvecklingsmiljö med Homestead och till sist lansera sin nya sajt med hjälp av verktyget Deployer.

Vi passade på att prata med Andreas kring varför han skapade kursen och hur man som nybörjare kommer igång med strukturerad WordPress-utveckling.

Andreas Ek

Andreas Ek

Hej Andreas! Berätta lite om dig själv och din bakgrund?

Andreas Ek heter jag och bor i Barkarö/Västerås. Jag arbetar med mitt eget företag Elseif AB som systemutvecklare/konsult för andra företag, hjälper ofta team att komma igång med WordPress på ett schysst sätt. Startade 1993 med utveckling i Turbo Pascal och sedan har det varit många olika språk, däribland C# med EpiServer som publiceringsverktyg. De senaste sju åren fokuserat kring WordPress och Laravel mycket för dess öppenhet och community.

Varför skapade du kursen ”Strukturerad WordPress-utveckling”

Jag ville testa ett nytt format kring presentation av det jag gör om dagarna. Strukturerad WordPress-utveckling är ett mer avancerat upplägg för riktning enterprise/större företag med WordPress. Och jag ville komplettera med WordPress i vardagen som inte fokuserar på kod utan själva användandet.
Själv kollar jag en hel del på videokurser på Laracasts och Udemy. Ett avslappnat och trevligt sätt att läras sig mer och fortsätta vara nyfiken.

Vad är ditt bästa råd till någon som precis kommit igång med WordPress-utveckling på allvar?

Var nyfiken, prata med andra om hur du gjort dina grejer, gå kurser och läs mer! Allra bäst är det att vara med på WP Meetups och WordCamps för att skapa sig nya intryck och se var trenderna ligger framåt. WordPress står inför stora förändringar så nu gäller det att vara med på svängarna som kommer. Riktigt kul!

 

Kursen hittar du i spellistan nedan eller via följande länk.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *